Празнично телешко

Източник: Бон Апети
Дата: 31.12.2001
Празнично телешко
 
Необходими продукти:
500 г телешко бонфиле
200 г гъби
1 ч. червено вино
3 глави лук
3 с. л. смлени орехови ядки
3 с. л. олио
1 с. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Празнично телешко
Лукът и гъбите се нарязват на парчета и се задушават. Когато омекнат, се разреждат с червено вино и се задушават повторно. След това се прибавят счуканите орехи. Подправя се със сол и чубрица и се разбърква.
2
Празнично телешко 2
Месото се почиства от ципата и се разрязва на 3 диагонални парчета. Леко се цепва в средата и се начуква, докато се получи тънък шницел.
3
Празнично телешко 3
В средата на всяко филе се поставя по малко от плънката. Затваря се на две, като краищата се притискат хубаво. Целта е да се получи джоб, който с две шишчета се зашива по краищата, за да не се разпилее плънката.
4
Празнично телешко 4
Джобовете се намазняват с олио и се изпичат върху обилно намазана със сланина скара.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: