Празнично агнешко

Източник: Бон Апети
Дата: 03.03.2004
Празнично агнешко
 
Необходими продукти:
800 г обезкостен агнешки бут
30 г краве масло
3–4 с. л. олио
1 с. л. червен пипер
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1–2 с. л. бяло вино
1 ч. л. девесил
1 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. сол
черен пипер на вкус
600–700 г спанак
250–300 г печурки
30 г краве масло
1 ч. л. орехово олио


Начин на приготвяне:
1
Празнично агнешко
Когато се използва цял бут, от него се отстраняват гръбнакът, опашката, джоланът и дреболиите. Останалото парче се обезкостява. Нужно е да останат 800 г чисто месо, което се нарязва на малки хапки. Овкусява се с накълцаните лук и чесън, виното и сухите подправки, разбърква се и престоява поне 2–3 часа.
2
Празнично агнешко 2
Маринованите късове месо се запържват в силно сгорещените масло и олио за 3–4 минути. Температурата се намалява, похлупва се и се задушава в собствен сос 15–20 минути, като от време на време се разбърква. Поръсва се с червен пипер, разбърква се и се отстранява от огъня.
3
Празнично агнешко 3
Гарнитурата се приготвя, като нарязаните на филийки гъби се запържват в силно сгорещеното масло до зачервяване. Прибавят се накъсаните наедро листа спанак, посолява се и се разбърква. Поръсва се с ореховото олио, отново се разбърква и се пържи не повече от минута. Задушеното агнешко се сервира върху канапе от гарнитурата.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: