Празнична закуска с френски кроасани

Източник: Evtedi
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.07.2023
Празнична закуска с френски кроасани
 
Необходими продукти:
250 мл сладкарска сметана
250 мл прясно мляко
4 жълтъка
3 с.л. пудра захар (+1 ч.л. за поръсване)
2 с.л. ванилов екстракт
8 френски кроасана
8 с.л. конфитюр от кайсии
20 г бадемови стърготини
150 г микс от горски плодове
масло за намазване на тавата


Начин на приготвяне:
1
Първо направете крема. Загрейте сметаната и млякото в тенджера, докато сместа почти заври, след което я свалете от котлона. В купа разбийте жълтъците, пудрата захар и ванилията. Изсипете сместа към млякото и сметаната, разбъркайте и оставете настрана.
2
Намажете с масло дълбока тава за печене (20х30 см.) Разрежете кроасаните през средата и ги намажете с конфитюра. Подредете ги в тавата и ги залейте с крема. Покрийте и оставете в хладилник за една нощ.
3
На сутринта загрейте фурната до 180 градуса (или 160 градуса с вентилатор). Поръсете бадемовите стърготини и печете 25-30 минути – до златисто и докато кремът стегне. Оставете да почине 5 минути.
4
След това разпръснете плодовете и поръсете с пудра захар. Сервирайте.


Съвет:
С белтъците от яйцата можете да си приготвите целувки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: