Празнична пита

Неделна питка
Източник: Маринела
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 28.02.2016
Празнична пита
Празнична пита
Празнична пита
Празнична пита
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
150 г краве сирене (по желание)
500 мл прясно мляко
1/2 кубче жива мая
2 жълтъка за намазване
4 с. л. олио
1 с. л. захар
1 с. л. сол
мак или сусам за поръзване


Начин на приготвяне:
1
В купа се смесват 100 мл от прясното мляко, 4 с. л. брашно и натрошената мая. Разбърква се до хомогенизиране. След това се оставя да втаса.
2
В друга купа се сипва брашното, прави се кладенче, добавят се останалите продукти и втасалата мая. Замесва се средно твърдо и еластично тесто. След зьамесването тестото се удря в 20-30 пъти в плота и се оставя да втаса за около 30-40 минути.
3
Когато тестото втаса се разделя на няколко части, от които се оформят топки. По желание във всяка топка може да сложите сирене. Топките се слагат в намазнена и набрашнена тава и се оставят да втасат.
4
Намазва се с разбитите жълтъци и по желание може да поръсите с маково семе или сусам. Пече се в предварително загрята на 170-180 градуса фурна около 50 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

06.04.2016
даа много красиво изглежда
1.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2016
Стана страхотна,само че аз я сплетох по друг начин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: