Празнична херинга с авокадо и грах

Перфектно съчетание от продукти, истински кулинарен шедьовър
Източник: VICI
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 22.12.2019
Празнична херинга с авокадо и грах
 
Необходими продукти:
200 г херинга
100 г замразен грах
1 краставица
1 малка ябълка
1 стрък пресен лук
копър на вкус
2 бр. авокадо
3 с.л. лимонов сок
80 г зелена салата
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. мед
3 с.л. зехтин (олио)
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарежете краставицата и ябълката на тънки ивици. Пуснете замразения грах във вряща вода за 2-3 минути. Отцедете и охладете. Накълцайте на ситно зеления лук и копъра. Разбъркайте всичко заедно.
2
Смесете 2 с.л. лимонов сок, зехтина, горчицата, меда и сол на вкус. Разбъркайте добре, за да се получи сос.
3
Нарежете херингата. Разрежете на две авокадото, махнете костилката и го нарежете на малки парченца. Полейте го с 1 с.л. лимонов сок.
4
Подредете парченцата авокадо в кръг, поставете малко листа от салата отвътре като канапе и изсипете сместа с краставици в тях. Поставете херингата в средата. Залейте със сос.

Съвет: Може да подредите красиво резените краставица отстрани, а вътре да сложите салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: