Пръжки ("Пражоки")

Гост: Славомир Качмарек, Полша
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2009
Пръжки (
 
Необходими продукти:
200 г бекон
5-6 картофа
1 глава лук
7-8 стръка копър
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. пшенично брашно
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Пръжки (
Картофите се сваряват в подсолена вода.
2
Пръжки (
Лукът и беконът се нарязват надребно, след което беконът се запържва със зехтин.
3
Пръжки (
Добавя се лукът и се разбърква.
4
Пръжки (
Излишната вода от картофите се излива и се задушават няколко минути, като се поръсват с 2 с. л. пшенично брашно („пражич”).
5
Пръжки (
Готовите касртофи се намачкват и с помощта на две намаслени лъжици се оформят 6-7 картофени цилиндъра.
6
Пръжки (
Цилиндрите се подреждат в порционна чиния и се поръсват със запържените колбаси и наситнения копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


219 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: