Празеникът на мама

Дойде най-накрая сезонът на праз лука. Време е за празеник.
Източник: Мая
ТИТЛА: Чирак
Дата: 24.10.2015
Празеникът на мама
 
Необходими продукти:
1/2 пакетче мая (20 г)
300 мл хладка вода
1 щипка захар
2 ч. ч. ръжено брашно
2 ч. ч. брашно
3-4 с. л. олио
1 яйце

за плънката:
3-4 стръка праз
2 с. л. олио
чубрица, червен пипер, джоджен и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Маята се слага да шупне с 1 щипка захар, 3-4 с. л. брашно и хладката вода.
2
След като маята шупне, се замесва меко еластично тесто, като при необходимост се добавя още брашно.
3
Накрая добавете олиото и оставете тестото за около 1 час да втаса.
4
През това време пригответе плънката, като задушите нарязания наситно праз в олио и го подправите с джоджен и чубрица.
5
Втасалото тесто се разделя на няколко еднакви по големина топки, които се разточват на дълги, широки парчета.
6
Върху парчетата се слага от плънката и се затварят като пури.
7
След това навиваме готовите пури с плънка като спирала, започвайки от средата.




Съвет:
В плънката може да добавите и други сезонни зеленчуци по ваш избор и вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: