Праз по гръцки (ала грек)

Сварен в смес от вода, зехтин и лимонов сок и овкусен с комбинация от ароматни подправки – чудесна идея за гарнитура или (пред)ястие по време на пости
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 стръка праз (бялата част)
1 лимон
1/2 глава лук
2 стръка магданоз
2 дафинови листа
80 мл зехтин
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
1/2 ч. л. семена резене
1/4 ч. л. семена кориандър
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Праз по гръцки (ала грек)
В дълбок съд се слагат зърната пипер, семената резене и кориандър, накълцаният лук, 400 мл вода, зехтинът, дафиновите листа, сокът от лимона и сол на вкус.
2
Праз по гръцки (ала грек) 2
Когато сместа кипне, се прибавя празът, нарязан на парчета. Похлупва се и се готви 30 минути на слаб огън, под капак.
3
Праз по гръцки (ала грек) 3
Празът се изважда, а сосът се редуцира. Празът се поднася със соса и накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: