Прасковки

Източник: Елена
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 02.04.2014
Прасковки
 
Необходими продукти:
за тестото:
3 яйца
1 1/2 ч. ч. захар
1 к. ч. кисело мляко
1 пакетче амонячна сода
1 ч. ч. олио
брашно

за оцветяване:
сладкарска боя

за слепване:
сладко или конфитюр


Начин на приготвяне:
1
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Угасяме содата в киселото мляко и я добавяме към яйцата и захарта. Прибавяме олиото на струя. Накрая добавяме брашно, колкото поеме за средно меко тесто.
2
След като омесим тестото или вземаме малки топчици от тестото и после ги сплескваме леко, или точим тестото и изрязваме малки кръгчета. Кръгчетата или топчиците трябва да са с дебелина около 0,5 см. След като ги направим, ги печем в намазана с олио или масло тава до готовност.
3
След като се изпекат сладките ги оставаме да изстинат. Вземаме две чаши или купи и в едната слагаме жълта сладкарска боя, а в другата - червена. (Ако нямате сладкарска бая може да използвате жълта и червена разтворима напитка). Разтваряме ги с малко вода (около 100-150 мл).
4
Вземаме една сладка и я потапяме в една от боите. После вземаме друга и я потапяме в другата боя. След това ги слепваме със сладко или конфитюр по избор и накрая ги овалваме в захар.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2016
да
4.
Изпрати
лично съобщение

24.05.2014
Супер са,но излезе промишлено количество :)
3.
Изпрати
лично съобщение

20.05.2014
Освен че може да се добави и цяла ядка ,може да се замени сладкото или конфитюра с течен шоколад.Става също много вкусно.
2.
Изпрати
лично съобщение

06.05.2014
На мен ми се получиха много добре, но приготовленията ми се виждат дългички, особенно за да се докара външният вид, трябва си време, настроение и търпение :)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2014
Може да се добави и цяла ядка в сладкото
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: