Праскови в тесто

С вкусна бадемова плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 г брашно
200 г краве масло (студено)
2 яйца
50 г захар
1 ванилия
кокосови стърготини за поръсване

за пълнежа:
3 праскови
100 г сурови бадеми
2 с. л. мед
2 с. л. вино „Марсала“


Начин на приготвяне:
1
Праскови в тесто
Брашното се смила заедно с нарязаното на кубчета масло. Слагат се едно яйце, захарта и ванилията, и се разбива, докато се получи твърдо тесто.
2
Праскови в тесто 2
Тестото се покрива с прозрачно фолио и се оставя за 1 час в хладилник.
3
Праскови в тесто 3
Прасковите се разполовяват, почистват се от костилките и се обелват.
4
Праскови в тесто 4
Бадемите се смилат в блендер. Прибавят се медът и виното и се смила отново, докато се получи гъста, лепкава смес.
5
Праскови в тесто 5
Тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват 6 кръга с диаметъра на половинките праскови.

6
Праскови в тесто 6
Останалото тесто се разточва и от него се изрязват 6 по-големи кръга.
7
Праскови в тесто 7
Прасковите се пълнят с бадемовата смес и се слагат с разреза надолу върху по-малките кръгове тесто.
8
Праскови в тесто 8
Покриват се с по-големите кръгове тесто.
9
Праскови в тесто 9
Намазват се с разбито яйце.
10
Праскови в тесто 10
Поръсват се с кокосови стърготини и се пекат 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2017
Изглежда вкусно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2015
Много интересна рецепта
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: