Прасковени емпанадас

Източник: Бон Апети
Дата: 17.04.2003
Прасковени емпанадас
 
Необходими продукти:
300 г брашно
250 г маргарин
1-2 с. л. вода
1 компот от праскови
1 шепа стафиди
1 щипка смлян джинджифил
1 с. л. захар
1 щипка канела


Начин на приготвяне:
1
Прасковени емпанадас
Пресятото брашно се поставя в кухненски робот заедно с нарязания на парчета маргарин и се омесва за около 30 секунди. След това се наливат 1-2 с. л. вода и се бърка, докато стане на трохи.
2
Прасковени емпанадас 2
Получените тестени трохи се изваждат и енергично се омесват на ръка. След това тестото се покрива с кърпа или фолио и се оставя да се охлади.
3
Прасковени емпанадас 3
Прасковите се обелват, отцеждат се от сока и се нарязват на малки кубчета. Слагат се в купа заедно със стафидите, поръсват се с джинджифил, захар и канела и се смесват добре.
4
Прасковени емпанадас 4
Охладеното тесто се разделя на две равни части и се разточва на блат с дебелина 2-3 мм, като се ръси обилно с брашно, за да не залепне. От получилата се кора със сладкарски пръстен (или гърлото на чаша) се отрязват кръгчета.
5
Прасковени емпанадас 5
Краищата на всяко кръгче се намазват със сока от компота. В кръгчетата се слага по малко от плънката, прегъват се на две и се залепват, като краищата се притискат с пръсти.
6
Прасковени емпанадас 6
Приготвените емпанадас се нареждат в предварително намазана с маргарин и набрашнена тавичка. Пекат се при температура 220 градуса 10-15 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: