Прасковен сладкиш с марципанова заливка

Източник: Дейзи
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.08.2014
Прасковен сладкиш с марципанова заливка
 
Необходими продукти:
за блата:
2 яйца
1 жълтък
100 г захар
100 г масло
1 к. л. ром
1/2 кората на 1 лимон
200 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
2-3 ч. л. прясно мляко

за марципановата заливка:
100 г марципан
1 яйце
1 белтък
2 капки бадемова есенция
60 г пудра захар
75 г бита сметана

плодове:
4-5 бр. праскови (може и от консерва)


Начин на приготвяне:
1
В крьгла форма с махащо се дъно се поставя харитя за печене или се намазва с масло.
2
Белтъкът се разбива на сняг и се слага в хладилника. Маслото със захарта, яйцата, жълтъците, рома, млякото, кората от лимона се разбъркват в купа. Брашното, бакпулверът и солта се смесват заедно и след това се добавят към сместа. Добавя се накрая и белтъкът. Така готовото тесто се поставя във формата за печене. Пече се за 10-12 минути на 180 градуса.
3
Прасковите се режат на полумесеци.
4
За марципановата заливка всички продукти се разбиват с миксер.
5
Изважда се сладкишът от фурната. Нареждат се прасковите и отгоре се полива с марципановата смес. Сладкишът се връща обратно в фурната и се пече за 40 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: