Прасковен крем в хрупкава купичка

Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 бишкоти
6 листа точени кори
20 г краве масло
1 с. л. захар
краве масло за намазване
1 пакетче сирене „Крема“
2 яйца
3 стерилизирани праскови
1 ч. ч. пудра захар
2 с. л. нишесте
1-2 с. л. розова вода


Начин на приготвяне:
1
Прасковен крем в хрупкава купичка
Сиренето се разбива в блендер.
2
Прасковен крем в хрупкава купичка 2
Прибавят се 3 половинки от прасковите, жълтъците на яйцата и 2-3 с. л. пудра захар и сместа се пасира.
3
Прасковен крем в хрупкава купичка 3
Полученият крем се овкусява с розовата вода.
4
Прасковен крем в хрупкава купичка 4
Отделените белтъци се разбиват на сняг с останалата пудра захар. Бърка се, докато се получи твърда структура.
5
Прасковен крем в хрупкава купичка 5
Разбитите белтъци се смесват с прасковения крем, като за по-добра плътност се прибавя нишестето.
6
Прасковен крем в хрупкава купичка 6
Бишкотите се натрошават в блендер заедно със захарта, след което се добавя разтопеното масло.
7
Прасковен крем в хрупкава купичка 7
Точените кори се нарязват на средно големи квадрати и се намазват с масло. Квадратните листове кори се поставят по три един върху друг, така че да се получат многоъгълници.
8
Прасковен крем в хрупкава купичка 8
Многоъгълниците се поставят в предварително намаслени формички за печене. На дъното се сипват 1-2 ч. л. натрошени бишкоти и се покриват с крем.
9
Прасковен крем в хрупкава купичка 9
Връхчетата на многоъгълниците се намазват с крем и формичките за печене се поставят в предварително загрята на 120 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: