Постно зеле с ориз

Вкусно и подходящо за здравословно хранене, без мазнина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.11.2019
Постно зеле с ориз
 
Необходими продукти:
1 зелка (средно голяма)
1 ч.ч. кафяв ориз
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1/2 кг моркови
1 домат
1 с.л. сладък червен пипер
2 ч.л. сушени листа от моркови
2 ч.л. сминдух
1 ч.л. чубрица
2 ч.л. сладко къри


Начин на приготвяне:
1
Зелето се нарязва и се намачква с малко сол. Към него се добавя и нарязаният на ситно лук.
2
От морковите се приготвя пресен сок, който се пасира с чесъна и червения пипер.
3
Сместа се изсипва върху зелето с лука и се омесват хубаво. Овкусеното зеле се готви на пара за около 20 минути.
4
Прехвърля се в тенджера. Прибавят се измитият ориз, вряла вода от уреда за готвене на пара или кана, колкото да стигне необходимото количество за варене на ориза. Готви се на слаб огън, като се бърка, до извиране на водата.
5
Сушените листа от моркови се смесват със сминдуха, чубрицата и кърито. Добавят се в тенджерата и се разбърква добре.
6
Всичко се прехвърля в тава и се запича в предварително загрята фурна само отгоре. По желание се гарнира с нарязан на кръгчета домат.


Съвети:
Количествата подправки може да се увеличат, според вкуса ви.
Използвайте водата от уреда на пара, тъй като по време на готвенето, част от морковената смес попада във водата.

Съвет:
Количествата подправки може да се увеличат според личния ви вкус. Използвайте кондензираната вода от уреда на пара тъй като при готвенето на пара, част от дресинга се отмива и попада в кондензираната вода.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: