Постно брауни

Интересно кулинарно предизвикателство
Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г брашно
180 г кафява захар „Демерара“
3 банана
60 г какао
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. ванилов екстракт
90 г какаово масло
100 г черен шоколад (75%)


Начин на приготвяне:
1
Постно брауни
Бананите се обелват и се намачкват с вилица.
2
Постно брауни 2
Смесват се разтопеното какаово масло и ваниловия екстракт.
3
Постно брауни 3
Черният шоколад се нарязва на малки парченца.
4
Постно брауни 4
Слага се при бананите и се разбърква.
5
Постно брауни 5
Брашното се смесва с какаото, захарта и бакпулвера и се разбърква.
6
Постно брауни 6
Сухите съставки се сипват при бананите и отново се разбърква. Ако сместа стане прекалено гъста, се добавя малко вода. Консистенцията на тестото трябва да е като гъста каша.
7
Постно брауни 7
Дъното и стените на малка тава се покриват с отделни парчета пергаментова хартия и тестото се изсипва в нея.
8
Постно брауни 8
Сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна до готовност – около 20 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2020
Вкусно
21.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2020
Много вкусно, направих го за торта за рождения ден на една приятелка, която е веган! Използвах кокосов маргарин вместо какаово масло, стана перфектно.
20.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2017
Първото ми брауни - успешно и много вкусно !
19.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2016
Като за първо брауни мисля, че ми се получи страхотно! С малкия дефект, че шоколада който използвах беше 75% какао с портокалови парченца. Всъщност май дефекта се превърна в ефект, защото вкуса на банана беше заменен от този на свеж портокал. (Не, че не обожавам бананови сладкиши, но портокала винаги придава доза изисканост. ) И така - ето го моето шоколадово-портокалово веган брауни в мъфин формички.. :)
18.
Изпрати
лично съобщение

07.04.2015
Посрещнах мъжа ми от командировка с това брауни, стана му голям фен. Само че, моето не беше постно, а с краве масло. Ммм... :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: