Постни зелеви сарми с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2003
Постни зелеви сарми с гъби
 
Необходими продукти:
1 кисела зелка (600-700 г)
200 г печурки
1 ч. ч. ориз
1 глава кромид лук
50 мл маргарин
1-2 ч. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
2-3 щипки семена от копър
1-2 с. л. доматено пюре
2-3 стръка магданоз
2 щипки гранулиран чесън


Начин на приготвяне:
1
Постни зелеви сарми с гъби
Листата се отделят от зелката, като се внимава да не се скъсат. Подреждат се в йенски съд, заливат се с 1 к. ч. вода и се захлупват. Задушава се на максимална мощност за 7-8 минути, изваждат се и се оставят да се отцедят.
2
Постни зелеви сарми с гъби 2
Лукът и печурките се нарязват надребно. Лукът се поставя в йенски съд заедно с двата вида мазнина и се задушава под капак в микровълнова фурна за 1 минута на максималната мощност. Изважда се, добавят се нарязаните гъби и оризът и задушаването продължава още 2 минути. Отново се изважда, овкусява се с подправките, разбърква се и се връща във фурната. Пече се 5-7 минути на максимална мощност, като се сипва малко вода.
3
Постни зелеви сарми с гъби 3
От приготвената плънка се завиват сарми и се подреждат в йенски съд. Заливат се с вода (без да ги покрива), поръсват се с малко червен пипер и олио. Пекат се на втората степен на микровълновата фурна поне 20 минути.
4
Постни зелеви сарми с гъби 4
Доматеното пюре за соса се разрежда с малко вода, овкусява се с чесновата сол и накълцания магданоз и се разбърква.
5
Постни зелеви сарми с гъби 5
Сосът се излива върху готовите сарми. Запичат се за 5 минути на максимална мощност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: