Постни зеленчукови кюфтета

Апетитни и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г картофи
100 г фини овесени ядки
50 г замразен зелен фасул (тънък и кръгъл)
50 г замразен грах
20 г пресен джинджифил
1 скилидка чесън
1 прясна люта чушка
1/2 зелена чушка
1/4 глава лук
2 стръка мента
3 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. сухо чили
1/2 ч. л. гарам масала
1/2 ч. л. куркума
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня

за салатата:
100 г бадеми
2 стръка пресен лук
1 стрък стеблена целина
1 краставица
1 скилидка чесън
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постни зеленчукови кюфтета
Картофите се сваряват, белят се и се намачкват с вилица.
2
Постни зеленчукови кюфтета 2
Грахът се размразява, зеленият фасул се бланшира в кипяща вода и се накълцва.
3
Постни зеленчукови кюфтета 3
Лукът и двата вида чушки се почистват и се наситняват. Джинджифилът се бели и се настъргва. Чесънът се стрива на паста с малко сол.
4
Постни зеленчукови кюфтета 4
Така подготвените продукти се прехвърлят в купа и се овкусяват с лютия пипер, куркумата, гарам масалата, наситнената мента, сол и пипер. Разбърква се добре.
5
Постни зеленчукови кюфтета 5
От сместа се оформят кюфтета.
6
Постни зеленчукови кюфтета 6
Нишестето се разтваря в около 100 мл вода. Кюфтетата се потапят в него.
7
Постни зеленчукови кюфтета 7
След това се овалват в смлени овесени ядки.
8
Постни зеленчукови кюфтета 8
Пържат се на маслена баня до златисто.
9
Постни зеленчукови кюфтета 9
Бадемите се смилат.
10
Постни зеленчукови кюфтета 10
Лукът и чесънът се наситняват, краставицата и целината се белят и се режат на кубчета.
11
Постни зеленчукови кюфтета 11
Бадемите се смесват с лука, чесъна, краставицата, целината, горчицата и сока от лимон. Салатата се посолява и се разбърква.
12
Постни зеленчукови кюфтета 12
Кюфтетата се поднасят със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: