Постни питки на тиган

Поднасяме ги за Бъдни вечер
Източник: Бон Апети
Дата: 22.12.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно (+ за поръсване)
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. бакпулвер
2 с. л. олио (+ за намазване)


Начин на приготвяне:
1
Постни питки на тиган
Брашното се смесва със солта, захарта и бакпулвера.
2
Постни питки на тиган 2
Оформя се кладенче и в него се наливат олиото и около 200–250 мл вода.
3
Постни питки на тиган 3
Забърква се тесто, замесва се за 6–7 минути на плота и се оставя да почине 30 минути.
4
Постни питки на тиган 4
От тестото се оформят 10 топки.
5
Постни питки на тиган 5
Всяка топка се разточва натънко, намазва се с олио и се поръсва с брашно.
6
Постни питки на тиган 6
Прегъват се като хармоника.
7
Постни питки на тиган 7
Навиват се като охлюви и се оставят да починат 10–15 минути.
8
Постни питки на тиган 8
След това се разточват върху набрашнен плот.
9
Постни питки на тиган 9
Пекат се в намазан с олио тиган.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Мария Петрова

04.11.2015
Станаха идеални. Малко са трудоемки с този начин на втасване и разточване, но резултатът определено си струва!
8.
Изпрати
лично съобщение

08.03.2015
Добавих семена в тестото и преди да ги нагъна като хармоника вместо с пшенично поръсих с царевично брашно. Станаха фантастични.
7.
Изпрати
лично съобщение

18.02.2015
Стават страхотни
6.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2015
Лесни за приготвяне и много вкуснички и меки !
5.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2015
Много меки и невероятно вкусни...
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: