Постни мъфини с царевица

Със загадъчен аромат на джинджифил и кокос
Източник: Бон Апети
Дата: 12.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 мл кокосово мляко
400 г брашно
1 пакетче бакпулвер
60 г корен джинджифил
1 ч. л. сол
1 консерва царевица
100 мл зехтин „Екстра върджин“
1/2 връзка копър
1 щипка лют пипер


Начин на приготвяне:
1
Постни мъфини с царевица
В купа се смесват брашното, бакпулверът, солта и царевицата.
2
Постни мъфини с царевица  2
Наливат се кокосовото мляко, зехтинът, сокът от настъргания джинджифил. Фуната се загрява на 170 градуса с вентилатор.
3
Постни мъфини с царевица  3
Прибавя се лютият пипер. Копърът се наситнява и се прибавя, всичко се разбърква.
4
Постни мъфини с царевица  4
Сместа се разпределя във форма за мъфини, намазана със зехтин. Пекат се 45 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Станаха страхотни :) Благодаря за идеята. Следжащия път ще добавя маслини и малко повече подправки да видя какво ще се получи
7.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Много сполучливи мъфини!
6.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Направих ги с царевично брашно, кисело мляко, 2 яйца и сиренел С една дума - блажни, а не постни. Бухнаха мн.добре и вкуса беше супер! Аз обичам да експериментирам и да научавам нови неща, затова ви гледам с удоволствие :)
5.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2015
Супер, много благодаря!
4.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2015
Теодора, ако сложиш 2 яйца трябва да намалиш количеството на млякото със 100 мл и ако ти се струва, че е рядко можеш да добавиш малко брашно, до постигане на желаната консистенция. Имай предвид, че всичко в голяма степен зависи и от размера на яйцата.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: