Постни банички

Вегетарианско бутертесто с ароматна плънка от картофи и спанак
Източник: Бон Апети
Дата: 10.04.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за зехтиновото тесто:
225 г брашно
1/2 ч. л. сол
75 мл зехтин „Екстра върджин”
1/2 ч. л. бакпулвер
75 мл студена вода

за обикновеното тесто:
250 г брашно
1/2 ч. л. сол
150 мл студена вода

за плънката:
1 кг картофи
200 г спанак
1 щипка индийско орехче
1 връзка пресен лук
2 скилидки чесън
2 люти чушки „Пеперончино”
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постни банички
От брашното, бакпулвера, солта, зехтина и водата се замесва меко зехтиново тесто.
2
Постни банички 2
От брашното, солта и водата се замесва обикновено гладко тесто. Двете теста се покриват с фолио за свежо съхранение и се оставят да починат 30 минути.
3
Постни банички 3
Разточват се върху набрашнен плот в кръгла форма с дебелина 1 см, като зехтиновото тесто трябва да е с по-малък диаметър и то се слага върху обикновеното тесто.
4
Постни банички 4
Краищата на тестото се завиват към средата, като леко се застъпват (първо от дясно, от ляво, отгоре и отдолу).
5
Постни банички 5
Разточва се, за да се получи правоъгълник с дебелина 1 см.
6
Постни банички 6
Двете къси страни се прегъват навътре – до средата. Сгъва се надве от дясно наляво и се прибира в хладилник за 30 минути.
7
Постни банички 7
Разточва се на правоъгълник върху набрашнен плот и се завърта на 90 градуса, обратно на часовниковата стрелка.
8
Постни банички 8
Отново се прегъват двете къси страни към средата, а после се сгъва от дясно наляво. Прибира се в хладилник за 30 минути, и така общо 3 пъти.
9
Постни банички 9
Картофите за плънката се обелват, сваряват се и се намачкват с вилица. Към тях се добавят наситненият лук и смачканият на паста чесън и се овкусява със сол, черен пипер, индийско орехче и стритите люти чушки.
10
Постни банички 10
Спанакът се попарва закратко в гореща вода, отцежда се и се добавя към картофената смес. Полива се със зехтина и се разбърква.
11
Постни банички 11
Тестото се разточва тънко и с помощта на ринг се изрязват кръгчета. Ако е необходимо, се разточват и те.
12
Постни банички 12
Във всяко кръгче се слага от плънката.
13
Постни банички 13
Прегъва се и краищата се притискат с пръсти.
14
Постни банички 14
Пекат се 30 минути на 190 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2014
Наистина вкусни и сполучливи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: