Постни арменски сладки

Лесни и бързи
Източник: Zdravka Rumenova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 13.01.2016
Постни арменски сладки
 
Необходими продукти:
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. олио
1 ч. ч. вода
1 ч. л. сода за хляб
1 щипка сол
1 шепа орехови ядки
1 кутия локум

за овалване:
пудра захар
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Наливаме водата и олиото в подходящ съд и го слагаме на котлона. Когато сместа заври, слагаме содата и солта и дърпаме съда от огъня. Изсипваме наведнъж пресятото брашно и бъркаме с дървена лъжица, до получване на горещо („мокро“) тесто.
2
Късаме малки парченца от тестото, докато е още топло и от тях с ръце оформяме кръгчета. В средата на всяко слагаме парченце локум и 1/4 орехова ядка. Завиваме топчета и ги редим в тавичка, застлана с хартия за печене.
3
Печем сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато порозовеят.


4
Докато са още топли, овалваме готовите сладки в пудра захар, смесена с ванилията.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2016
Много вкусни станаха.
1.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2016
Моята плънка беше с орехи и парченца млечен шоколад.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: