Постна гъбена супа

С азиатски привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
140 г сурово кашу
80 г белено конопено семе
2 с. л. светла паста „Мисо“
сол и черен пипер на вкус

за гъбите:
250 г кафяви печурки
30 г сушени гъби „Шийтаке“
50 мл зехтин „Екстра върджин“
40 мл светъл соев сос
1/2 ч. л. лют пипер на люспи (без семки)
сокът от 1 лимон

за гарниране:
10 г водорасли „Уакаме“


Начин на приготвяне:
1
Постна гъбена супа
Гъбите шийтаке се накисват във вода, за да набъбнат. След това се отцеждат и се накълцват.
2
Постна гъбена супа 2
Печурките се почистват и се режат натънко.
3
Постна гъбена супа 3
Смесват се с гъбите шийтаке, лимоновия сок, зехтина, соевия сос и лютия пипер. Оставят се за 1 час в хладилник.
4
Постна гъбена супа 4
Кашуто се смила в блендер, заедно с пастата „Мисо“, 600 мл студена вода, конопеното семе, сол и черен пипер на вкус.
5
Постна гъбена супа 5
Водораслите се накисват в студена вода, докато набъбнат, и се отцеждат.
6
Постна гъбена супа 6
Супата се разпределя в купи, гарнира се с гъбите и водорасли.



Съвет:
По желание супата може леко да се затопли преди сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2021
Здравейте ! Да се похваля и аз от получената супа, промених я малко, защото не намерих точните продукти, но пък резултатът е уникален! Поздрави !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: