Постен овчарски пай

Интересно безмесно предложение
Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г сладки картофи (батати)
5 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
150 г соева кайма
450 мл зеленчуков бульон
400 мл пасирани домати (от консерва)
1 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
5 с. л. зехтин
2 с. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постен овчарски пай
Картофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват.
2
Постен овчарски пай 2
Отцеждат се и се намачкват с вилица. Смесват се с 2 с. л. зехтин, сол и черен пипер на вкус, и 1 смачкана на паста скилидка чесън.
3
Постен овчарски пай 3
Соевата кайма се сварява в бульона, докато набъбне.
4
Постен овчарски пай 4
Лукът се нарязва на кубчета. Морковът се настъргва на едро ренде, а останалият чесън се наситнява. Зеленчуците се заливат с останалия зехтин и около 150 мл вода и се готвят под капак, докато омекнат.
5
Постен овчарски пай 5
Добавят се мащерката, дафиновият лист, доматите и соевата кайма. Овкусява се със сол, черен пипер и соса „Уорчестър“ и се готви, докато сместа се сгъсти.
6
Постен овчарски пай 6
Прехвърля се в тавичка и отгоре се сипва пюрето от сладки картофи. С лъжица се оформят декоративни шарки, по желание се полива с малко зехтин и се посолява.

7
Постен овчарски пай 7
Паят се пече около 45 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

Съвет:
Вместо сладки картофи (батати) може да използвате 500 г обикновени картофи и 300 г моркови.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2022
Уникално:)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.03.2019
Получи се страхотно! Благодаря за точната рецепта.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2019
Изглежда много добре, благодаря за всички постни рецепти!
1.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2015
Непременно ще опитам !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: