Постен неаполитански кейк

Изкусителен десерт без печене
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
300 г кашу
150 г пресни ягоди
150 г мед
100 г кокосово масло
40 г какаово масло
30 г какао
1 ванилия
сокът от 1 лимон

за топинга:
100 г кокосово масло
30 г какао
3 с. л. мед
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Постен неаполитански кейк
Кашуто се накисва във вода за 24 часа. След това се отцежда и се пюрира със сока от лимон, 100 г мед, кокосовото масло и ванилията.
2
Постен неаполитански кейк 2
Сместа се разделя на три равни части. Към едната се добавят останалият мед, какаото и какаовото масло и се разбърква.
3
Постен неаполитански кейк 3
Прехвърля се във форма за печене (с диаметър 22 см), с пергаментова хартия на дъното. Прибира се в хладилник за 20 минути да стегне.
4
Постен неаполитански кейк 4
Ягодите се пюрират, прецеждат се и се добавят към втората част, разбърква се добре.
5
Постен неаполитански кейк 5
Сместа се изсипва във формата върху охладения какаов блат и се заглажда. Прибира се в хладилник за още 20 минути.
6
Постен неаполитански кейк 6
След това върху ягодовата смес се разстила и третата част от сместа натуралната и отново се охлажда.
7
Постен неаполитански кейк 7
Кокосовото масло се разбърква с какаото, меда и ванилията.
8
Постен неаполитански кейк 8
Сместа се разпределя върху десерта.
9
Постен неаполитански кейк 9
Прибира се в хладилник за една нощ, след това се нарязва и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2016
:-)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.04.2016
Изключително вкусен кейк. Аз добавих и един пасиран банан в шоколадовия пласт и кокосови стърготини в ягодовия.
2.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2016
Мартина, може да използваш какаово масло, олио или зехтин.
1.
Изпрати
лично съобщение

09.04.2016
може ли с нещо друго, отново постно, да се замени кокосовото масло :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


305 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: