Постен крем с карамелена коричка

Умело преработен вариант на любимия десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 21.04.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г сурово кашу
400 мл кокосова сметана
200 мл вода
1 ванилия
140 г захар + за поръсване
3 с. л. царевично нишесте


Начин на приготвяне:
1
Постен крем с карамелена коричка
Кашуто се накисва в студена вода от предната вечер.
2
Постен крем с карамелена коричка 2
След това водата се изхвърля, ядките се измиват, слагат се в блендер заедно с 200 мл вода и се смилат.
3
Постен крем с карамелена коричка 3
Кокосовата сметана се смесва с нишестето, захарта и ванилията, загрява се на умерен огън и се бърка, докато се сгъсти.
4
Постен крем с карамелена коричка 4
Добавя се смляното кашу и се разбърква.
5
Постен крем с карамелена коричка 5
Сместа се налива в купички за крем брюле и се оставя в хладилник за 2 часа.
6
Постен крем с карамелена коричка 6
Поръсва се със захар и се карамелизира с горелка.



Съвет:
Ако нямате горелка, може да запечете крема на грил програма във фурната, докато захарта се карамелизира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Обожавам Кашу,помага ми за стимулиране на черния дроб.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: