Постен кекс с тиква

Вкусен, сезонен и ароматен
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
120 г брашно
100 г пълнозърнесто брашно
200 г кафява захар
1 с. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1 с. л. канела
450 г тиква
100 мл олио
50 г кленов сироп (мед)

за коричката:
30 г брашно
50 г захар
1 щипка сол
1 с. л. канела
1 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Постен кекс с тиква
Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета, сварява се във вода и се отцежда се.
2
Постен кекс с тиква  2
В купа се смесват двата вида брашно, захарта, бакпулверът, солта и канелата. Разбърква се.
3
Постен кекс с тиква  3
В друга купа се пюрира тиквата и към нея се добавят кленовият сироп и олиото.
4
Постен кекс с тиква  4
Течните съставки се изсипват при сухите и се разбърква.
5
Постен кекс с тиква  5
Сместа се сипва във форма за печене, намазана с олио и поръсена с брашно.
6
Постен кекс с тиква  6
За коричката в купа се смесват брашното, захарта, олиото, канелата и солта. Разбърква се с вилица и се поръсва тестото.
7
Постен кекс с тиква  7
Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност около 1 час.
8
Постен кекс с тиква  8
Оставя се да се охлади за 20 минути преди да се извади от формата.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

30.12.2015
Коричката ме ми се получи.Тавата ми е малко по-голяма и се получи по тънък.Много е ароматен и двата вида брашно придават хубав вкус.Опитах го още горещ и ми се стори глетав.
5.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2015
Любимата ми постна рецепта. Има толкова наситен вкус на тиква. Аз правя кексчета/мъфини вместо голям кекс.
4.
Изпрати
лично съобщение

15.12.2015
Не знам защо, но се вглети. Иначе ухае страхотно
3.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2015
Много хубав кекс. Аз го направих с печена тиква и лимецово брашно и стана уникално вкусен.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2015
Направих кекса и съм доста доволен от рецептата.Не съм очаквал кекс без яйца да бъде толкова вкусен.Препоръчвам я на всички.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: