Поширано филе от треска в кафе с "Уасаби" пюре и чоризо чипс

Източник: Бон Апети
Дата: 06.10.2009
Поширано филе от треска в кафе с
 
Необходими продукти:
400 г филе от треска
200 мл течна сметана
1 с. л. зърна кафе
1/2 лимон
30 г краве масло
3 картофа
1/2 авокадо
1/2 ч. л. сос "Уасаби"
2 с. л. заквасена сметана
1 лист фина кора
1 яйце
50 г чоризо (колбас)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширано филе от треска в кафе с
Течната сметана и кафето се загряват до температура 25 градуса, след което сместа се оттегля от огъня и се оставя за 10 минути настрана. Връща се отново на котлона, прибавят се маслото и изцеденият лимонов сок и се пошира рибата около 15 минути, като сметаната не трябва да заври.

2
Поширано филе от треска в кафе с
В огнеопорен съд се поставят картофите за пюрето с малко вода и се пекат около 45 минути в загрята до 220 градуса фурна. Намачкват се, като се добавят авокадото и уасабито и се подправят с щипка сол и черен пипер.

3
Поширано филе от треска в кафе с
Чоризо чипсът се приготвя, като се разстила листът фина кора, намазва се леко с разбитото яйце и се подреждат тънко нарязаните шайби чоризо.

4
Поширано филе от треска в кафе с
Прегъва се няколко пъти, докато се оформи лентичка от кората, увива се около метален пръстен и се запича около 5 минути във фурна на температура 220 градуса. В центъра на чиния се слага рибата, върху нея с помощта на шприц се нанася слой от пюрето и внимателно отгоре се поставя чирозо чипсът. Покапва се със соса и зърната кафе и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: