Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши

Яйцата се разтичат, сосът е плътен и богат на вкусове, а отгоре хрупат ароматни трохи
Източник: Бон Апети
Дата: 01.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
8 яйца
4 кренвирша Аз ям!
1 консерва домати на кубчета (400 г)
1 глава лук
1 с. л. мадраско къри
1/2 с. л. лют червен пипер
40 г захар
30 мл червен винен оцет (+ 1 с. л. за яйцата)
1 ч. л. сос „Уорчестър“
30 мл олио
сол и черен пипер на вкус

за трохите:
3 филии хляб
2 стръка босилек
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. риган
40 мл зехтин „Екстра върджин“
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши
Лукът се реже на кубчета и се запържва в олиото. Прибавят се кърито и лютият пипер. Разбърква се.
2
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши 2
След това се наливат доматите. Добавят се захарта, оцетът, сосът „Уорчестър“, сол и черен пипер на вкус. Готви се на тих огън около 20 минути.
3
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши 3
Пасира се.
4
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши 4
Кренвиршите се изваждат от опаковката и се обелват.
5
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши 5
Запичат се в сгорещен грил тиган.
6
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши 6
Режат се на едри кубчета и се разбъркват с доматения сос.

7
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши 7
Хлябът се смила с босилека, ригана и чесъна.
8
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши 8
Получените трохи се заливат със зехтина и се овкусяват със сол. Разбъркват се и се пекат 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

9
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши 9
Яйцата се пошират във вода (под точката на кипене), смесена с оцета.
10
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши 10
В чиния се сипва от соса с кренвирши.

11
Поширани яйца върху доматен сос с кренвирши 11
Отгоре се слагат по две яйца и се поръсва с трохи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: