Поширани круши в червено вино

Те са точно толкова вкусни, колкото изглеждат
Източник: Бон Апети
Дата: 06.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 круши
1 звезден анасон
1 пръчка канела
кората от 1 лимон
кората от 1 портокал
180 г захар
100 мл сладкарска сметана
4 с. л. мед
750 мл червено сухо вино
пръчки канела за украса


Начин на приготвяне:
1
Поширани круши в червено вино
В касерола се сипва захарта, прибавят се канелата, звездният анасон, настърганите кори от лимон и портокал и се налива виното.
2
Поширани круши в червено вино 2
Крушите се обелват, почистват се от семките с корер, дръжка се оставя, а от долната страна леко се заравняват, за да стоят прави в чинията.
3
Поширани круши в червено вино 3
Слагат се в касеролата на слаб огън за около 20 минути, докато плодовете омекнат, като сместа не трябва да ври. Времето зависи от големината на плодовете.
4
Поширани круши в червено вино 4
Охлаждат се, притискат се с чиния, за да останат покрити с течността и се поставят в хладилник, докато се ароматизират добре. Колкото повече стоят, толкова по-хубави ще станат.
5
Поширани круши в червено вино 5
200 мл от ароматното вино се смесва с мед и се редуцира на слаб огън, докато стане гъст сос. Останалото може да се консумира като греяно вино.
6
Поширани круши в червено вино 6
В чиния се оформя кръг от соса, върху него по-малък кръг от сметаната, в центъра се поставя круша, намазана със соса, за да стои лъскава. Украсява се с пръчки канела и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Да, Ирина.
1.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Здравейте, дали мога да ги приготвя от предната вечер и да ги сервирам студени на другия ден?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: