Поширана ципура върху канапе от спанак

Леко, пъстро и ароматно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 07.02.2013
Поширана ципура върху канапе от спанак
 
Необходими продукти:
2 пресни цели ципури (общо около1,2 кг)
1 оранжева камба
1 скилидка чесън
1 ч. л. каперси
1 ч. ч. вино „Шардоне”
1 стрък розмарин
кората от 1 лимон
40 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

за канапето:
600 г почистен спанак
2 скилидки чесън
1 с. л. дижонска горчица
40 мл зехтин
20 г краве масло
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширана ципура върху канапе от спанак

Рибата се филетира, отделят се дребните костици, почиства се от коремната мазнина, а кожата се отстранява.

 


2
Поширана ципура върху канапе от спанак  2

В касерола се слагат нарязаната наситно камба, каперсите и розмаринът. Прибавят се скилидката чесън и настърганата кора от лимона. Наливат се виното и 1 ч. ч. вода.

 


3
Поширана ципура върху канапе от спанак  3

Течността се кипва, овкусява се със сол и черен пипер и се поставя рибата.  Готви се на слаб огън за около 5–7 минути, като водата не бива да завира. След това се изважда, поставя се в чиния, покрива се с алуминиево фолио, за да остане топла.

 


4
Поширана ципура върху канапе от спанак  4

Течността се оставя на котлона да се редуцира до 1/2, като розмаринът и чесънът се отстраняват. Овкусява се със сол и черен пипер. Когато е готова, се дърпа от котлона и сосът се монтира със студеното краве масло.

 

 


5
Поширана ципура върху канапе от спанак  5

Спанакът се нарязва наедро, задушава се в зехтина, заедно с наситнения чесън. Посолява се и се и когато омекне, се прибавят маслото и горчицата. Щом намали обема си наполовина, е готов.

 


6
Поширана ципура върху канапе от спанак  6

В чиния се слага от спанака, отстрани се подреждат филета риба и накрая се полива със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: