Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак

Гост: Марко Дучке, главен готвач в Radisson SAS, Виена
Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г филе от сьомга
600 г дребни картофи
500 г спанак
1 л зехтин за поширане
10-12 стръка див лук
1 лайм (зелен лимон)
1 краставица
1 шепа спанак
1 к. ч. зехтин
захар и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак
Картофите се сваряват в подсолена вода, след което се обелват.
2
Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак 2
В дълбок тиган се загрява малко зехтин, слагат се сварените картофи и се намачкват с вилица.
3
Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак 3
След това се свалят от котлона, поръсват се с нарязан наситно див лук и се посоляват.
4
Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак 4
Рибата се нарязва на парчета от по 150 г.
5
Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак 5
Зехтинът се загрява до температура 70 градуса, слагат се рибните филета и се оставят да престоят 2-3 минути (пошират се).
6
Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак 6
Краставицата се нарязва и се вари, като във водата се добавят малко сол и захар. Когато парчетата омекнат, се прибавя 1 шепа спанак.
7
Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак 7
Варенето продължава още около 1 минута, след което зеленчуците се охлаждат в студена вода. Отцеждат се и се пасират с малко лед, като постепенно се налива и зехтинът.
8
Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак 8
Готовият сос се посолява леко и се охлажда в хладилник.
9
Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак 9
Лаймът се обелва и се нарязва на малки парченца. Спанакът (500 г) се бланшира в гореща вода, след което се отцежда, посолява се и се смесва с парченцата лайм.
10
Поширана сьомга в зехтин със сос от краставици и спанак 10
В центъра на порционна чиния се оформя канапе от сварения спанак, върху него се поставя сьомгата, а отстрани се сипва от картофеното пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: