Поширана сьомга с “Муселин” сос

Предястие от менюто на последната вечеря на 'Титаник'
Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2011
Поширана сьомга с “Муселин” сос
 
Необходими продукти:
4 котлета от сьомга (еднакви по големина)
1 глава лук
2 моркова
600 мл рибен бульон
2 дафинови листа
1 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за сос “Муселин”:
3 жълтъка
1 ч. л. дижонска горчица
1 с. л. бял винен оцет
170 г краве масло
100 мл готварска сметана
30 г пресен естрагон
сол и бял пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширана сьомга с “Муселин” сос

Котлетите се подреждат в тава и отгоре се слагат лука нарязан на шайби, морковите – на кръгчета, начупените дафинови листа и магданоза. Овкусява се със сол и черен пипер и се налива бульона.


2
Поширана сьомга с “Муселин” сос 2

Тавата (трябва да е подходяща за случая, иначе се приготвя в тиган) се слага на котлона и когато бульонът кипне, се покрива с алуминиево фолио и се поставя в загрята на 200 градуса фурна за около 8 минути.


3
Поширана сьомга с “Муселин” сос 3

Жълтъците, горчицата и оцета се разбиват с пасатор. Налива се малко по малко разтопеното масло, докато се усвои напълно. Слагат се естрагона, разбитата сметаната, сол и бял пипер.


4
Поширана сьомга с “Муселин” сос 4

Рибата се изважда от бульона. Подрежда се в плато и отгоре се гарнира със зеленчуците, а отстрани със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: