Поширана риба в доматен сос

Ароматна и изкусителна
Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г бяла риба (филе)
500 г домати сорт „Рома“
100 мл бяло вино
50 мл зехтин
3 скилидки чесън
2 стръка босилек
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Поширана риба в доматен сос
Доматите се пасират и се прецеждат.
2
Поширана риба в доматен сос 2
Чесънът се накълцва и се запържва в загрят зехтин за 30 секунди, след това се сипват доматите. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Поширана риба в доматен сос 3
Налива се виното. Сосът се оставя да къкри на слаб огън 20 минути.
4
Поширана риба в доматен сос 4
Наливат се около 150 мл вода.
5
Поширана риба в доматен сос 5
Прибавят се рибата, нарязана на парчета, поръсва се наситненият босилек. Рибата трябва да е покрита от соса. Пошира се, т.е. готви се под точката на кипене, за 5–8 минути.
6
Поширана риба в доматен сос 6
Поднася се със соса, листенца босилек и капки студено пресован зехтин.


Съвет:
Ако искате сосът да е по-гъст, след като рибата е готова, я извадете и го оставете да се сгъсти на умерен огън.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2018
Аз увеличих количеството на соса и го сгъстих с по-продължително варене. Използвах филе от африкански сом. Това е най-леката и вкусна комбинация на риба и доматен сос, които съм готвила.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: