Поширана круша “Uniqato”

Източник: Бон Апети
Дата: 23.06.2010
Поширана круша “Uniqato”
 
Необходими продукти:
1 круша
40 г мед
300 мл „Шардоне”
1 щипка индийско орехче
2–3 карамфилчета
1 щипка канела
100 г горски плодове
150–200 мл червено вино („Мерло”)
1 щипка захар
30 г краве масло
70–80 г захар
1 ч. л. глюкоза
6–7 капки лимонов сок


Начин на приготвяне:
1
В подходящ съд се оставя да заври шардонето с меда, прибавят се подправките и се отстранява от огъня.
2
В горещата смес се слага предварително обелената круша за около 15–20 минути под капак.
3
Захарта за кошничката се загрява на тих огън, добавят се глюкозата и лимоновият сок и се бърка до получаването на кехлибарен цвят. Готовата смес леко се охлажда и се излива на външната страна на намаслен черпак в произволна форма. Горските плодове, червеното вино и захарта за соса се кипват, пюрират се и се прецеждат. Докато сместа е още топла, се прибавя нарязаното на кубчета охладено масло и се разбива с тел. В чиния се покапва от соса, в средата се поставя карамелената кошничка и в нея се слага пошираната круша.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: