Поширан костур с арабска леща и редукция от портокал и „Перно“

Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2009
Поширан костур с арабска леща и редукция от портокал и „Перно“
 
Необходими продукти:
1 филе костур (200 г)
3 стръка див лук
1 щипка билки по желание (мащерка, босилек)
80 г жълта леща
40 г краве масло
1 стрък розмарин
100 мл зеленчуков бульон
1 портокал
20 мл „Перно“ (мастика)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Филетираният костур се овкусява със сол и пипер, навива се на руло и са завързва с един от стръковете див лук. Пошира се на водна баня, като във водата се пускат билките и се стрива кубчето зеленчуков бульон.

2
Лещата се сварява и овкусява със ситно нарязания лук, сол и черен пипер. След това се запържва в половината от маслото заедно със стръкчето розмарин, нарязано наситно. Оттегля се от огъня и когато изстине, се смесва с останалото студено масло.

3
Перното и портокаловият сок се редуцират на слаб огън, докато не изври 1/3 от сместа.

4
В чиния за сервиране с помощта на метален пръстен се оформя канапе от лещата, след което пръстенът се отстранява. Върху канапето се поставя рибата и се покрива с редукцията от перното и сока от портокал.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: