Портокалови сладки с шоколад

Тук се преплитат два обичани вкуса - на цитруси и на шоколад
Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
350 г брашно
200 г захар
1 яйце (размер М)
1 голям портокал
100 г натурален шоколад (70% какао)
150 г краве масло
2 с. л. портокалов ликьор (портокалов сок)
1 жълтък
1 щипка пушен лют пипер
1 щипка сол
брашно за плота


Начин на приготвяне:
1
Портокалови сладки с шоколад

Портокалът се измива, подсушава се и кората се настъргва на ситно ренде. Шоколадът се наситнява с нож. Брашното се разбърква със солта, пушения пипер, шоколада и захарта. Маслото се нарязва на малки парченца и се прибавя. Сипва се и портокаловата кора. Стрива се с ръце, за да стане ронливо тесто.

 


2
Портокалови сладки с шоколад 2

Яйцето, ликьорът и жълтъкът се разбиват с телена бъркалка. Сместа се прибавя към тестото.

 


3
Портокалови сладки с шоколад 3

Замесва се гладко тесто, оформя се като топка, завива се във фолио и се оставя за 1 час в хладилник.

 


4
Портокалови сладки с шоколад 4

Фурната се загрява на 160 градуса с включен вентилатор. Тавата се покрива със силиконов килим или с хартия за печене. Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина 6 милиметра.

 

 


5
Портокалови сладки с шоколад 5

Изрязват се сладки с формички – звезди, луни, подреждат се в тавата и се пекат 12 минути, докато станат хрупкави.

 


6
Портокалови сладки с шоколад 6

Изваждат се от фурната и преди да се поднесат се оставят да се охладят.


 




Съвет:  От останалото от изрязването тесто не правете други сладки, защото вече е поело брашно и ако го разточите, те ще станат по-твърди. Може да го изпечете, а после – натрошено е прекрасно за кръмбъл и за чийзкейк.


От тези продукти излизат 30 сладки, предвидени са по 3 за порция.


Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2014
Невероятна вкусотия. Аз използвах тестото докрай, но не съм набрашнявала плота и затова тестото не е поело излишно количество брашно. Работи се лесно с тестото и лесно се отделят изрязаните сладки просто с една тънка лопатка се прехвърлят в тавата.Рецептата определено ще се прави пак ;-)
10.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2014
Правих ги вече два пъти. Първия път станаха много твърди и сама си ги ядох. Втория път сложих и 1 бакпулвер и станаха чудесни!
9.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2013
вчера приготвих тези невероятни сладки.
8.
Изпрати
лично съобщение

06.12.2013
Страхотни са!
7.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2013
Страхотни сладки!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: