Портокалов мус

Източник: Бон Апети
Дата: 06.03.2002
Портокалов мус
 
Необходими продукти:
7 портокала
300 мл течна сладкарска сметана
1 пакетче желатин
4 жълтъка
100 г захар


Начин на приготвяне:
1
Портокалов мус
Настъргва се кората на половин портокал. От останалите портокали се отрязва 1/3, вътрешността се изважда, пасира се и се вари, докато обемът намалее.
2
Портокалов мус 2
Пюрето се прецежда и се оставя настрана.
3
Портокалов мус 3
Желатинът се накисва в 2-3 с. л. вода за 5 минути, докато набъбне. Поставя се в купа заедно с жълтъците, прецедения портокалов сок, настърганата кора и захарта. Разбива се с миксер 5 минути.
4
Портокалов мус 4
Купата със сместа се поставя върху тенджера с вряща вода (водата не бива да допира купата) и се разбива с тел, докато се получи лек крем. Оставя се настрана, за да се охлади.
5
Портокалов мус 5
Сметаната се разбива до пухкавост и се смесва с крема.
6
Портокалов мус 6
Портокаловите "чашки" се пълнят с получения мус. Покриват се с капачетата на портокалите, подреждат се в хладилник и се оставят да се стегнат за няколко часа. Поднасят се върху декорирана със салфетка чиния.



Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


194 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: