Портокалов крем с бял шоколад

Неустоимо изкусителен
Източник: Бон Апети
Дата: 10.03.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 големи портокала
1 лимон
2 яйца
100 г захар
2 с. л. царевично нишесте

за муса:
150 мл животинска сметана
100 г бял шоколад
50 мл прясно мляко
1/2 ч. л. желатин

за гарниране:
50 г бял шоколад
50 г замразени малини


Начин на приготвяне:
1
Портокалов крем с бял шоколад
Кората на портокалите се настъргва, а плодовете се изстискват. Лимонът също се изстисква.
2
Портокалов крем с бял шоколад 2
Нишестето се разтваря в лимоновия сок. Прибавят се яйцата, настърганата портокалова кора, захарта и портокаловият сок, и се разбърква добре, до хомогенизиране.
3
Портокалов крем с бял шоколад 3
Кремът се готви на тих огън, като се бърка непрекъснато, докато се сгъсти, след което се оставя, да се охлади.
4
Портокалов крем с бял шоколад 4
Желатинът се накисва в малко от млякото и след като набъбне, се разтопява в микровълнова фурна.
5
Портокалов крем с бял шоколад 5
Останалото мляко се загрява и в него се пуска натрошеният шоколад, като се бърка, докато шоколадът се разтопи. Добавя се желатинът и се оставя, да се охлади добре.
6
Портокалов крем с бял шоколад 6
Сметаната се разбива и се сипва към шоколада на няколко пъти, като всеки път се разбива много добре и се внимава да не се пресече. Ако сместа е течна, се прибира в хладилник да се охлади и след това мусът отново се разбива с телена бъркалка.
7
Портокалов крем с бял шоколад 7
Кремът се разбива с миксер и се разпределя в чаши. Отгоре се слага от муса и се охлажда за около 30 минути.
8
Портокалов крем с бял шоколад 8
Шоколадът за декорацията се разтопява, сипва се върху върху силиконов килим и се оставя да се охлади.
9
Портокалов крем с бял шоколад 9
След това се натрошава и кремът се гарнира с него и с накълцаните замразени малини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: