Портокалов чийзкейк

Перфектен вид, уникален вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
200 г брашно
125 г краве масло (студено)
4 с. л. пудра захар
1 щипка сол
морска сол за печене

за плънката:
400 г крем сирене
400 г кисело мляко
100 г пудра захар
3 портокала
1 ванилия
1 пакетче желатин (10 г)


Начин на приготвяне:
1
Портокалов чийзкейк
Маслото се смила в блендер, заедно с пудрата захар, брашното и солта, докато се получат трохи. Добавят се 2–3 с. л. студена вода и отново се смила.
2
Портокалов чийзкейк 2
Полученото тесто се прибира в хладилник за 30 минути.
3
Портокалов чийзкейк 3
След това тестото се разточва между два листа пергаментова хартия.
4
Портокалов чийзкейк 4
Тестото се разстила в съд с махащо се дъно, така че да покрива и стените.
5
Портокалов чийзкейк 5
Върху него се поставя лист пергаментова хартия, посипва се с морска сол и се пече 15 минути в загрята на 190 градуса фурна.
6
Портокалов чийзкейк 6
След това хартията със солта се отстранява и се пече още 10 минути.
7
Портокалов чийзкейк 7
Кората на единия портокал се настъргва.
8
Портокалов чийзкейк 8
Всички портокали се изстискват.
9
Портокалов чийзкейк 9
Портокаловият сок се редуцира на умерен огън до 1/3, след което се охлажда.
10
Портокалов чийзкейк 10
Желатинът се накисва в около 20 мл вода и се разтопява в микровълнова фурна.
11
Портокалов чийзкейк 11
Крем сиренето се разбива внимателно с киселото мляко, ванилията и захарта, и при непрекъснато бъркане се налива и желатинът. Добавят се портокаловият сок и настърганата портокалова кора, и се разбърква до хомогенизиране.

12
Портокалов чийзкейк 12
Сместа се сипва върху охладения блат и чийзкейкът се прибира в хладилник за 3-4 часа.


Съвет:
Когато се смесват кремът и желатинът, трябва да са с една съща температура, за да не се получат „парцали”.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2017
Наистина много лек и вкусен :)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2015
Много свеж стана :-) Страхотна рецепта :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: