Порклот

Задушено месо с червен пипер по унгарски (рецепта от книга на Пенка Чолчева)
Източник: Бон Апети
Дата: 21.05.2012
Порклот
 
Необходими продукти:
500 г телешка плешка
500 г балучка
500 г чушки „Сиврия”
2 скилидки чесън
100 г домати от консерва (на кубчета)
300 мл телешки бульон
2–3 зрънца бахар
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
100 мл готварска сметана
1 ч. л. червен пипер
60 г краве масло
сол на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Порклот

Месото се нарязва на кубчета като за кебап. Запържва се в половината от маслото до златисто, след което се изважда от съда.

 


2
Порклот 2

Балучката се почиства, чушките се нарязват наедро, а чесънът наситно. В съда от месото се слага останалото масло и се запържват зеленчуците – първо балучката, след това чушките и чесънът.

 


3
Порклот 3

Пържи се 2–3 минути и се връща месото. Овкусява се с червения пипер, бахара и черния пипер и се налива бульона. Оставя се да къкри на слаб огън, под капак, за около 1 час и 30 минути.

 


4
Порклот 4

Към ястието се слагат доматите, налива се сметаната и се кипва за още 10–20 минути. Подправя се със сол.

 


5
Порклот 5

Ястието се сервира с листенца магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Много вкусно ядене се получи,особено ако е прясно месото,а бе вкусотия бе,деца!!
1.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Мноого вкусно,опитайте,няма да съжаляватеееееееее!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: