Поркета

Приготвена от малко прасенце
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 прасенце (6–8 кг)
1 глава чесън
6 стръка розмарин
4–5 малки люти чушки (пеперончини)
3 с. л. морска сол
2 с. л. черен пипер на зърна
2 с. л. семена от копър
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Поркета
Прасенцето се обезкостява така, че да остане цяло парче месо. Първо се отделят главата и краката.
2
Поркета 2
Отстраняват се джоланите.
3
Поркета 3
С нож се отделят ребрата.
4
Поркета 4
Отстранява се гръбнакът и се обезкостяват бутовете и плешките.
5
Поркета 5
По кожата се правят прорези с формата на ромб.
6
Поркета 6
Черният пипер се счуква в хаванче. Изважда се.
7
Поркета 7
В хаванчето се счукват 1 1/2 с. л. морска сол, лютите чушлета и копъровото семе.
8
Поркета 8
Обелените скилидки чесън, листата розмарин и 1/2 с. л. морска сол се смилат и се смесват с черния пипер и солта с лютите чушлета и копъровото семе.
9
Поркета 9
Месото, без кожата, се намазва със зехтин и се поръсва с получената подправка.
10
Поркета 10
Кожата се маже със зехтин и се натрива с останалата морска сол.
11
Поркета 11
Навива се руло и се връзва стегнато.
12
Поркета 12
Рулото се нанизва на шиша на фурната.
13
Поркета 13
Пече се 4 часа в загрята на 150 градуса фурна, на грил програма с вентилатор.
14
Поркета 14
Съвет:
Отделените парчета от прасенцето може да използвате за други ястия – пача, терин от свинско на тиган и др.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2016
Супер рецепта,ама кой ще си го позволи,няма ли да е скъпо това това прасенце!? :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: