Попска яхния със заешко

Освен месото за тази яхния ще ви трябват много чесън и балучка, а също и червено вино
Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2012
Попска яхния със заешко
 
Необходими продукти:
1 заек
500 г балучка (арпаджик)
2 глави лук
2 глави чесън
2 домата
2 ч. ч. пилешки бульон
100 мл червено вино
2 с. л. доматен концентрат
100 мл олио
2 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
1/2 лимон
2 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Попска яхния със заешко

Заекът се нарязва на парчета и се посолява.

 


2
Попска яхния със заешко 2

Запържва се в олиото от всички страни, до златисто. След това се изважда.

 


3
Попска яхния със заешко 3

Лукът се нарязва на жулиен и се запържва заедно с балучката и целите скилидки чесън в същият съд. Сипва се около 1 ч. ч. вода и се задушава.

 


4
Попска яхния със заешко 4

След като лукът се задуши, се добавят доматеният концентрат, брашното, червеният пипер, черният пипер, дафиновият лист, разбърква се, наливат се виното и бульона.

 


5
Попска яхния със заешко 5

Когато заври, се връща месото, похлупва се, намалява се силата на огъня и се оставя да къкри докато то омекне.

 


6
Попска яхния със заешко 6

Добавят нарязани на кубчета обелени домати и резенчета лимон. Оставя се да ври докато остане на мазнина. Сервира се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2018
Готвил съм го по малко по-различен начин,но ще опитам и този!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: