Попска яхния с шкембе

Засищаща и вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг телешко шкембе
1 кг перлени лукчета
3 глави лук
2 глави чесън
1 консерва домати на кубчета (400 г)
200 мл червено вино
100 мл олио
20 г доматено пюре
1/2 лимон
1/4 връзка магданоз
2 дафинови листа
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Попска яхния с шкембе
Шкембето се измива добре. Вари се 1 час и 30 минути, в тенджера под налягане, на силен огън, без сол. Около 800 мл от бульона се запазват.
2
Попска яхния с шкембе 2
Перлените лукчета се запържват в част от олиото – до златисто. Изваждат се в тенджера.
3
Попска яхния с шкембе 3
В същия тиган се налива останалото олио и се запържва лукът, нарязан надребно.
4
Попска яхния с шкембе 4
Прибавя се доматеното пюре. Когато течността се изпари, се сипва брашното, разбърква се, за да се запържи леко и се подправя с дафиновите листа и червения пипер.
5
Попска яхния с шкембе 5
Деглазира се с виното.
6
Попска яхния с шкембе 6
Прибавят се едро нарязаният чесън, налива се и част от бульона, разбърква се и сместа се изсипва в тенджерата при лукчетата.
7
Попска яхния с шкембе 7
Налива се останалият бульон, слага се и нарязаното на едри парчета шкембе. Посолява се, похлупва се и се вари на тих огън около 20 минути, докато лукчетата поомекнат.
8
Попска яхния с шкембе 8
Сипват се доматите и се готви още около 10 минути. Накрая се прибавят нарязаният на кубчета лимон и наситненият магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: