Понички

Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2004
Понички
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 жълтък
50 г краве масло
3 1/2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. захар
3/4 ч. ч. кисело мляко
2 ч. л. бакпулвер
по 1/2 ч. л. сол, индийско орехче и сода за хляб
олио за фритюрно пържене


Начин на приготвяне:
1
Понички
Брашното се смесва с бакпулвера, солта и захарта и се разбърква.
2
Понички 2
Яйцата, жълтъкът, разбитото със содата кисело мляко и разтопеното масло се разбиват, докато напълно се хомогенизират. След това се смесват със сухите съставки за тестото, овкусява се с индийското орехче и се бърка, докато се получи лепкаво тесто.
3
Понички 3
Плотът, върху който ще се разточва тестото, се набрашнява обилно. Тестото се разточва на дебелина около 5 мм и с помощта на сладкарски пръстен се отрязват кръгчета. В центъра им се прави звездовиден отвор.
4
Понички 4
Поничките се пържат в обилно количество мазнина за 40–50 секунди и когато изплуват, се обръщат. Изваждат се и се оставят да се отцедят върху салфетка. По желание готовите понички се поръсват със смес от захар и канела.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: