Полски ньоки (копита)

Апетитно, постно, картофено (пред)ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 18.12.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г картофи (стари)
150 г брашно
1 връзка пресен лук
сол и черен пипер на вкус

за гарниране:
3 глави лук
60 мл олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Полски ньоки (копита)
Картофите се белят и се варят в подсолена вода, докато омекнат. Отцеждат се и още топли, се намачкват с преса за картофи. Овкусяват се със сол, черен пипер и наситнен пресен лук.
2
Полски ньоки (копита) 2
Добавя се брашното и се разбърква. Не бива да се меси, за да не стане тежко.
3
Полски ньоки (копита) 3
Тестото се оформя на фитили, които се режат на парчета, като ньоки.
4
Полски ньоки (копита) 4
В тенджера се кипва вода и се посолява. След това силата на огъня се намалява, за да не кипи водата. Ньоките се пускат във водата и се варят, докато изплуват на повърхността. Изваждат се.
5
Полски ньоки (копита) 5
Лукът се реже на полумесеци, посолява се и се запържва в олиото до карамелено.
6
Полски ньоки (копита) 6
Ньоките се поднасят с лука. По желание се поливат с малко зехтин и се поръсват с наситнен пресен лук.


Съвет:
По желание може да запържите ньоките в олио, до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: