Покрекло

Перфектното зимно мезе за хубаво домашно червено вино
Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свинско месо
1 свински език
500 г свински черен дроб
500 г свински бял дроб
1 свинско сърце
500 г свинско шкембе
50 г свинска мас
4 стръка праз
1 дафинов лист
8 скилидки чесън
1 ч. л. чубрица
2 сухи червени чушки
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Покрекло
Месото и карантията се нарязват наедро.
2
Покрекло 2
Шкембето и езикът се слагат в тенджера, заливат се с вода и се варят, заедно с дафиновия лист. След около час се прибавят месото, белият дроб и сърцето, и се оставят на огъня, докато всичко се свари добре, без да се разпада – още около час.
3
Покрекло 3
След това се охлаждат и се режат на по-малки парчета, а бульонът може да се запази за супа.
4
Покрекло 4
Празът, чесънът и чушките се наситняват.
5
Покрекло 5
Маста се загрява в тава на котлона и в нея се запържват сварените месо и карантия, както и нарязаният черен дроб.
6
Покрекло 6
Добавят се празът, чесънът и чушките, и се овкусява с чубрицата, сол и черен пипер.
7
Покрекло 7
Щом всичко се запържи добре, ястието се дърпа от огъня и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2019
Страхотно ястие, но бих добавила двойно праз
1.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2015
това е най-любимото ми ядене
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: