Погача

Идеална за делници и празници
Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2013
Погача
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 яйце
100 г кисело мляко
42 г мая
350 мл топла вода
25 мл зехтин
1 1/2 ч. л. сол
1 с. л. захар
зехтин за намазване


Начин на приготвяне:
1
Погача

Маята и захарта се разтварят в малко топла вода, поръсва се малко брашно и се оставя да шупне.

 


2
Погача 2

В купа се сипват брашното и солта, добавят се шупналата мая, водата, зехтинът, яйцето и киселото мляко.  Разбърква се хубаво и се поставя на плота.

 

 


3
Погача 3

Замесва се тесто, поставя се в намазана със зехтин купа, покрива се с фолио за свежо съхранение и се оставя да втаса, докато удвои обема си.

 


4
Погача 4

Прехвърля се в намазана със зехтин тава за печене, притиска се с ръце, да заеме цялата тава, и отново се оставя да втаса.

 


5
Погача 5

Пече се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 40 минути. Погачата се изважда и се напръсква със студена вода. Покрива се чиста кърпа.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
Страхотно предложение!Вегетарианците могат да пропуснат яйцето и млякото и да заменят количеството мляко с вода,а резултатът отново е неотразим!
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
стана страхотна :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
здравейте,направих погачата по техните стъпки-уникален резултат за една вечеря!!!!!!!!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте, аз разделих тестото на малки топки и ги направих на възелчета със сирене, а отгоре поръсих с кашкавал накрая,за да има хубава коричка. Стана прекрасна-препоръчвам този експеримент :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: