Подлучена овнешка кавърма с праз

Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2002
Подлучена овнешка кавърма с праз
 
Необходими продукти:
800 овнешко месо
6-7 с. л. олио
5 стръка праз (600 г)
50 г ябълкова ракия
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 чаша топла вода
2-3 яйца
1 глава чесън, счукан
сол


Начин на приготвяне:
1
Подлучена овнешка кавърма с праз
Месото се нарязва на хапки и се запържва в олиото за 1-2 минути.
След това се задушава на умерен огън под капак, докато се изпари образувалият се сок.
2
Подлучена овнешка кавърма с праз 2
Поръсва се с червен пипер и сол, добавя се нарязаният на колелца праз. Пържи се 2 минути и се залива с водата и ракията. Задушава се до пълно омекване на месото.
3
Подлучена овнешка кавърма с праз 3
Когато ястието остане почти без течност, се подправя с чубрица. Оставя се на котлона още 5 минути, след което се прехвърля в гювечета. Залива се с предварително разбитите яйца и чесън. Запича се до зачервяване.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: