Плоски пълнозърнести хлебчета

Перфектна „подложка“ за всяко предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 05.02.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
140 г брашно грахам
100 г овесени трици
120 г свинска мас
1 ч. л. сода за хляб
100 г кисело мляко
1 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Плоски пълнозърнести хлебчета
Содата се разбърква с киселото мляко.
2
Плоски пълнозърнести хлебчета 2
Маста се разтопява в микровълнова фурна.
3
Плоски пълнозърнести хлебчета 3
Овесените трици се смесват с брашното, киселото мляко със содата, разтопената свинска мас, захарта и солта.
4
Плоски пълнозърнести хлебчета 4
Разбърква се, докато се получи твърдо, нееластично тесто.
5
Плоски пълнозърнести хлебчета 5
Тестото се разточва върху набрашнен плот на много тънка кора.
6
Плоски пълнозърнести хлебчета 6
С помощта на ринг (метален пръстен) се изрязват кръгове, които се надупчват с вилица.
7
Плоски пълнозърнести хлебчета 7
Поставят се в тави с незалепващо покритие и се пекат около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. По желание се поднасят гарнирани с пушена риба, заквасена сметана, наситнен червен лук и копър.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


230 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: