Плодово суши

Източник: Бон Апети
Дата: 28.05.2010
Плодово суши
 
Необходими продукти:
6–8 ягоди
2 консервирани джакфрута*
2 консервирани личи
100 г кумкуат
80 г кафява захар
4 с. л. сусам
500 г ориз
500 мл вода
50 г захар
1 с. л. оцет
3 яйца
1 с. л. мед
2 с. л. вода


Начин на приготвяне:
1
Оризът се сварява, прибавят се смесените и кипнати вода, захар и оцет и се разбърква енергично.
2
Омлетът се приготвя възможно най-тънък.
3
Плодовете се нарязват на фин жулиен.
4
Върху рогозка за суши се поръсва сусамът във формата на квадрат. Върху него се слага омлетът и с леко навлажнени ръце се нанася равномерно на тънък пласт от ориза. В единия край се подреждат плодовете и се завива на руло. Нарязва се равномерно на парчета и се гарнира с карамелизирания в кафявата захар кумкуат.
 
*екзотични плодове, които се предлагат пресни и консервирани в големите вериги магазини.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: